środa, 12 września 2012

Sałatka wiosenna

Bartłomiej Drewnowski
Robię ją zazwyczaj w marcu na swoje urodziny, stąd jej nazwa. Przynosi ze sobą odrobinę wiosny po mroźnej zimie.                                      
                                                                                                                                                                                                                                       
Składniki:
-ugotowana pierś z kurczaka
-długi zielony ogórek „wąż”
-puszka kukurydzy
-majonez
-sól 
-pieprz
Wykonanie:                                                                                                                                                                                                                 
Ugotowaną pierś z kurczaka pokroić w kostkę i wsypać do miski. Ogórek ze skórką pokroić w kostkę, dodać do mięsa. Wymieszać, dodać kukurydzę z puszki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem Dodać majonez, jeszcze raz dokładnie wymieszać i podawać na stół.
Ta sałatka jest dobra i na przyjęcia i na śniadanie czy kolację. Smakuje z chrupiacym świeżo upieczonym chlebem własnej roboty.
                                                                                                                                                                                                                                       
Smacznego :)
                                                                                                                                                                                                                                             
WIECEJ PRZEPISÓW NA STRONE www.gotujzkucharka.blogspot.com

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz