czwartek, 16 sierpnia 2012

Schabowy pod serową pierzynką


Jeżeli masz schab, a nie wiesz co zrobić na obiad to... polecam schabowy w bogatszym wydaniu. Jest zdrowszy, bo z warzywami i mniej kaloryczny, bo pieczony.
 
Składniki:                                                                
6 plastrów schabu                                                                       
20 dag sera żółtego                                                                             
2 pomidory                                                                              
1 pieczarka                                                             
1 ogórek konserwowy                                                    
kawałek papryki                                                            
sól                                                                  
pieprz                                                                          
Schab rozbijamy, solimy i pieprzymy, odstawiamy na godzinę do lodówki. W między czasie kroimy w plastry pomidory, pieczarki, ogórka i ser. Paprykę kroimy w cienkie paseczki.
Mięso wykładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika­. Jak mięso będzie już trochę ścięte kładziemy na każdy plaster mięsa pieczarki, paprykę i ogórka, i dalej pieczemy. Jak mięso będzie już miękkie to na warzywa kładziemy plaster pomidora i plaster sera żółtego. Jak ser się roztopi danie jest gotowe.

Życzę smacznego                                                  
                                                                                                                                                                         
Więcej przepisów na:

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza